Η εταιρεία Θεοφύλακτος Τ. Σιδηρόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε. (VIORGAN O.E.) που εδρεύει στο Αίγιο Αχαΐας, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1987 με αντικείμενο την εκτροφή μιας ειδικής ράτσας γαιοσκωλήκων (Red Worms) και στόχο την κομποστοποίηση και παραγωγή οργανικού λιπάσματος απόλυτα φιλικού προς το περιβάλλον. Σήμερα, διαθέτοντας ένα σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και έχοντας καταφέρει να τελειοποιήσει τις τεχνικές εκτροφής του γαιοσκώληκα και τις μεθόδους παραγωγής οργανικών και οργανο-ανόργανων λιπασμάτων, παράγει, μέσα από ένα πλήρως καθετοποιημένο σύστημα παραγωγής, μία πλούσια γκάμα βιολογικών προϊόντων σύμφωνα με την Ελληνική και Κοινοτική νομοθεσία για τη βιολογική γεωργία.

Η διαδικασία της κομποστοποίησης με γαιοσκώληκες (vermicomposting), αποτελεί μια φυσική διεργασία, όπου τα οργανικά απόβλητα (φύλλα, κλαδέματα, λαχανικά κ.α.) μετατρέπονται σε ένα πλούσιο οργανικό μίγμα που λειτουργεί τόσο ως εδαφοβελτιωτικό, όσο και ως λίπασμα. Βασικό «εργαλείο» για την παραγωγή του κομποστοποιημένου προϊόντος (vermicompost) αποτελεί ο γαιοσκώληκας Lumbricus Rubellus που θεωρείται ως το πιο παραγωγικό είδος παγκοσμίως. Η κομποστοποίηση με γαιοσκώληκα μπορεί να γίνει εύκολα τόσο σε βεράντες πολυκατοικιών, όσο και στον κήπο ή την αυλή του σπιτιού μας, με τη χρήση ενός κατάλληλου κάδου κομποστοποίησης. Μέσα στον κάδο συγκεντρώνονται τα οργανικά υπολείμματα, προστίθεται ο γαιοσκώληκας και η φύση κάνει τη δουλειά της. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε μείωση του όγκου των οικιακών απορριμμάτων 35% περίπου. Ένας σωστός τρόπος να ξεκινήσετε την δική σας κοσμποστοποίηση είναι να εφοδιάσετε τον κάδο σας με τουλάχιστον 150 γαιοσκώληκες του είδους Lumbricus Rubellus που μπορείτε να προμηθευτείτε μέσα στην ειδική συσκευασία μας (χωρητικότητας 1lt που περιλαμβάνει περίπου 150 γαιοσκώληκες μέσα σε κατάλληλα διαμορφωμένο υπόστρωμα).

Το Viorgan Compost είναι ένα πλήρως φυσικό προϊόν εξολοκλήρου οργανικό που παράγεται από την αποδόμηση φυτικών και ζωικών υπολειμμάτων δια μέσου της φυσικής πεπτικής λειτουργίας των γαιοσκωλήκων. Είναι ένα άριστο οργανικό λίπασμα, σταθερό, όχι πλέον ζυμώσιμο, ελαφρύ, εύθρυπτο, άοσμο και διαλυτό, ενώ είναι πλούσιο σε οργανική ουσία, ένζυμα αποδόμησης των πρωτεϊνών, φυσικές αυξητικές ορμόνες, βιταμίνες, χουμικά και φουλβικά οξέα. Το Viorgan Compost ως ένα άμεσα αφομοιώσιμο προϊόν από τα φυτά με ικανοποιητική περιεκτικότητα σε μακροστοιχεία και ιχνοστοιχεία και εφοδιασμένο με ένα εξαιρετικά υψηλό φορτίο μικροβιακής χλωρίδας (ακτινομύκητες και άλλους ωφέλιμους μικροοργανισμούς) αποτελεί την πιο αξιόλογη οικολογική πρόταση στη θρέψη των φυτών. Προτείνεται ως άριστο εδαφοβελτιωτικό και οργανικό λίπασμα σε όλες τις καλλιέργειες, αμπέλια, ελιές, μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, σπαράγγια, τρούφα, πατάτες, εσπεριδοειδή και ανθοκομικά είδη. Διατίθεται σε συσκευασίες των 20 και 36lt.

Το Viorgan Humoo, είναι ένα φυσικό μίγμα (φυτόχωμα) εμπλουτισμένο με κομπόστα γαιοσκωλήκων κατάλληλο ακόμα και για ευπαθή και ευαίσθητα φυτά. Το Viorgan Humoo είναι ένα οικολογικό προϊόν απαλλαγμένο από βλαβερές ουσίες, ζιζάνια, νηματώδεις και παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ χάρη στην εξαίρετη σύνθεσή του συγκρατεί την ιδανική ποσότητα νερού για αρκετές ημέρες και έτσι δεν απαιτεί συχνό πότισμα. Θεωρείται ιδανικό για τη δημιουργία μεσογειακών κήπων, πράσινων ταρατσών και ημι-υπαίθριων χώρων πρασίνου, ενώ αποτελεί το πλέον κατάλληλο υπόστρωμα για άνθη και φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Προτείνεται επίσης, για αναμόρφωση και διαμόρφωση γηπέδων, κήπων, παρτεριών και γκαζόν, ενώ αποτελεί άριστη πρόταση και για τη μεταφύτευση ανθέων, νεαρών φυτών και δενδρυλλίων. Το Viorgan Humoo διατίθεται σε συσκευασίες των 12, 20, 40 και 70lt για επαγγελματική ή και ερασιτεχνική χρήση.

 

Παρουσίαση: Θεοφύλακτος Τ. Σιδηρόπουλος

Κατεβάστε το αρχείο pdfpdf document

 

Facebook