Viorgan Amino 9N

Το Viorgan amino 9%N είναι ένας φυσικός βιο-διεγέρτης με υψηλή περιεκτικότητα σε Άζωτο, Οργανική Ουσία και Φυσικά Αμινοξέα (L-Αμινοξέα).

  • Περιέχει πρωτεϊνικό Άζωτο το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο στα φυτά δίχως απώλειες έκπλυσης.
  •  Προάγει τη διεύρυνση του ριζικού συστήματος και διεγείρει τη λειτουργία του.
  •  Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο σε αντίξοες συνθήκες ανάπτυξης των φυτών (θερμικό σοκ, παρεμπόδιση απορρόφησης θρεπτικών στοιχείων λόγω υψηλής αλατότητας, συνθήκες έλλειψης νερού ή φωτός).
  •  Ευνοεί την μεγαλύτερη και πιο ισόρροπη ανάπτυξη των φυτών ακόμα και σε περιόδους στρεσαρίσματος.

Διατίθεται σε δοχεία των 10 και 20 λίτρων.


Σύνθεση – ΦυσικοΧημικά Χαρακτηριστικά

Ολικό Άζωτο (Ν)Οργανικό Άζωτο (Ν) 9%
Οργανικός Άνθρακας (C)(~45% Οργανική Ουσία) 24,5%
Αμινοξέα >50%
pH 4,5-6,5
Πυκνότητα 1,21gr/lt

Δοσολογία – Εφαρμογές (Υδρολίπανση/Ριζοπότισμα)

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΟΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Εσπεριδοειδή, Ακτινίδιο 1-2 kg/στρ. Κάθε 10 με 15 ημέρες, κατά την περίοδο πριν από την ανθοφορία έως την έναρξη της ωρίμανσης
Αμπέλι 1-3 kg/στρ. Κάθε 10 με 15 ημέρες, κατά την περίοδο πριν από την ανθοφορία έως την έναρξη της ωρίμανσης
Ελιά 2-3 kg/στρ. Κάθε 15 ημέρες κατά την περίοδο έντονης βλαστικής ανάπτυξης
Φυλλώδη λαχανικά (Αγγινάρα, Ραδίκι, Λάχανο, Βασιλικός) 1-1,5 kg/στρ. Κάθε 7 με 10 ημέρες από την εμφάνιση των πρώτων πράσινων (πραγματικών) φύλλων
Φυλλώδη λαχανικά (Ραδίκι,, Μαρούλι., Σπανάκι, Μαϊντανός, Τεύτλα) 1-3 kg/στρ. Κατά την Ανάκτηση της βλάστησης
Θερμοκήπια – Λαχανοκομία (σολανώδη, κολοκυνθοειδή) Κάθε 8 με 12 ημέρες από τη μεταφύτευση έως την κορύφωση της παραγωγής
Τομάτα 1-3 kg/στρ. Κάθε 12 με 14 ημέρες κατά την πλήρη βλαστική ανάπτυξη του φυτού και σύμφωνα με τις ανάγκες του.
Ραπανάκι 1-1,5 kg/στρ. Κάθε 12 με 15 ημέρες από την ανάκτηση της βλάστησης έως την πρώτη συγκομιδή
Κολοκύθι 0,5-3 kg/στρ. Κάθε 12 με 15 ημέρες από την ανάκτηση της βλάστησης έως την πρώτη συγκομιδή
Παντζάρι 1-1,5 kg/στρ. Κάθε 15 ημέρες κατά τις κρίσιμες φάσεις του παραγωγικού κύκλου
Κουνουπίδι 1-1,5 kg/στρ. Κάθε 15 ημέρες κατά τις κρίσιμες φάσεις του παραγωγικού κύκλου
Μάραθο 1-1,5 kg/στρ. Κάθε 8 έως 10 ημέρες κατά τη διάρκεια της πιο έντονης βλαστικής περιόδου
Πιπεριά, Σπαράγγι, Καρότο, Καρπούζι, Μελιτζάνα, Τομάτα 1-3 kg/στρ. Κάθε 8 έως 12 ημέρες, από τη μεταφύτευση έως την φάση κορύφωσης της παραγωγικής περιόδου
Πράσο, Γογγύλι 1,1,5 kg/στρ. Κάθε 12-14 ημέρες, από τα πρώτα στάδια ανάπτυξη
Σέλινο 1,1,5 kg/στρ. Κάθε 12-15 ημέρες, από την αρχή της βλαστικής περιόδου
Αγγούρι, Πεπόνι 0,5-3 kg/στρ. Κάθε 12-15 ημέρες, από την αρχή της βλαστικής περιόδου
Πεπόνι Κάθε 12-15 ημέρες, από την αρχή της βλαστικής περιόδου
Αγγινάρα 1-1,5 kg/στρ. Κάθε 7 με 10 ημέρες από την εμφάνιση των πρώτων πράσινων (πραγματικών) φύλλων  ή Κάθε 8 με 10 ημέρες κατά το σχηματισμό των ψευδανθέων
Γιγαρτόκαρπα (μηλοειδή) 1-2 kg/στρ. Κάθε 10 με 15 ημέρες από την αρχή της βλαστικής περιόδου έως το γέμισμα των καρπών
Πυρηνόκαρπα 1-2 kg/στρ. Κάθε 10 με 15 ημέρες από την αρχή της βλαστικής περιόδου έως την έναρξη της ωρίμανσης
Φράουλες 1-2 kg/στρ. 2-3 εφαρμογές κάθε 10 με 15 ημέρες κατά τη ριζοβολία και μετά την ανάκτηση της βλάστησης κατά το τέλος της συγκομιδής
Τομάτα βιομηχανική 1-3 kg/στρ. Κάθε 12 με 14 ημέρες κατά την πλήρη βλαστική ανάπτυξη του φυτού και σύμφωνα με τις ανάγκες του.
Άνθη – Καλλωπιστικά 1-2 kg/στρ. Κάθε 12-14 ημέρες κατά την πλήρη βλαστική ανάπτυξη, ανάλογα με τις απαιτήσεις
Φυτώρια δασικών και καλλωπιστικών φυτών 1-2 kg/στρ. Κάθε 7-12 ημέρες μετά από τη μεταφύτευση

Συνδυαστικότητα

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μίξη με άλλα υδατοδιαλυτά λιπάσματα, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητά τους.

Facebook